Cégalapítás és esküvő egyetlen évben?! Kicsit sok nekem…

Kicsit erősre sikeredett az idei év, ugyanis a cégalapítás és beindítás mellett úgy alakult, hogy még az esküvőnket is mi szervezzük meg magunknak. Na most aztán gondolhatjátok… Az esküvőnk megszervezése nem kis feladat, de mégis jobban járunk így, mintha felbéreltünk volna egy szervezőt – hiszen vele ugyanúgy le kell egyeztetni mindent, csak épp megkeresni nem nekem kell a dolgokat. De itt jön a kérdés, hogy mi van, ha nem ajánl olyasmit, amire egyébként vágynék, csak a megszokott sztenderdek közül rak elém párat? Akkor jobban jártam? Nem hiszem. Szóval ezért döntöttem úgy, hogy inkább magamra, vagy magunkra hagyom a szervezést. Annál is inkább, mert a párom elintézte a cégalapítás dolgát, ami legalább ekkora falat volt, mint ez az esküvősdi.

Ehhez egy budapesti cég segítségét vette, vagyis vettük igénybe, ami a topcegalapitas.eu cím alatt található meg. Ők egy olyan csapat, akik a cégindulásban tudnak egy jó adag segítséget adni azáltal, hogy minden indulással kapcsolatos ügyet elintéznek. Persze ez így nagyon jól hangzik, de azt is hozzá kell tenni természetesen, hogy a mi segítségünkkel – hiszen anélkül honnan tudnák, hogy milyen adataink vannak, hogy milyen formában szeretnénk vállalkozni, vagy mondjuk, hogy ki lesz az ügyvezető.

Tehát a cégalapítás kapcsán ilyen kérdéseket kell tisztázni. Először is azt kell megmondani, hogy bt. vagy kft. lesz-e a befutó. Ebben talán a könyvelőnk tud a legtöbbet segíteni, hiszen vele lehet kiszámolni, hogy majd nagyjából milyen bevételek és pénzmozgások várhatók az elkövetkezendőkben és ennek megfelelően melyik vállalkozási formába érné meg jobban belevágni. Aztán jöhet minden más ennek a fényében: ki lesz az ügyvezető, kik lesznek a vállalkozás kültagjai, na és a beltagjai? Milyen formában szeretnénk adózni? Áfa körösök leszünk? Számtalan kérdés van egy induló vállalkozás esetében, amitől a cégalapítás talán nem is tűnik olyan egyszerű feladatnak. Azonban, ha valaki minden kérdést feltesz, amit egy ilyen ügy esetében meg kell vitatni – ez itt a topcegalapitas.eu feladata -, akkor már sokkal egyszerűbbé válik a képlet, és nem kell tartanunk attól sem, hogy valamilyen fontos dolgot kihagyunk.

Ha megvan minden kérdésre a válaszunk, akkor az alapító okirat elkészültével a cégalapítás következő lépéseként a Top Cégalapítás ügyvédje beadja a cégbíróságra a papírjainkat, mi pedig izgatottam várjuk, hogy bejegyezzék a vállalkozást és megtehessük a következő fontos lépéseket, mint a bankszámla nyitása, vagy mondjuk a NAV felé való nyilatkozás az adózásról.

Nincs ok az aggodalomra, mert ezek tekintetében is minden információval ellátnak a Top Cégalapításnál. Nekünk csak annyi dolgunk van, hogy meg is tegyük ezeket a szükséges lépéseket, és a cégalapítás máris összejön pikk-pakk. Bár az esküvő szervezése menne ilyen gördülékenyen…