Boldogabb az ünnep a fogtömés után

A kedvesem ősszel végre megkérte a kezem, 7 év után. Szerencsére már minden barátnőmnek végigasszisztálhattam a legboldogabb napját, a készülődés első pillanatától egészen a másnap kipihenéséig. Volt aki maga szervezte az esküvőt és volt, aki erre külön szakembert fogadott. Mindegyiknek megvolt a maga előnye és hátránya, azt hiszem eleget láttam belőle ahhoz, hogy el tudjam dönteni én mit szeretnék. Végül arra jutottam, hogy gyakorlatilag minden tevékenységre megvan az ismerősöm, ezért az esküvőszervezőre szánt pénzt inkább rájuk költöm. Hiszem fotóst, videóst, fodrászt, sminkest, dekorost, zenészeket, ceremóniamestert, de még helyszínt is ismerőstől vagy jó barátokon keresztül terveztünk foglalni – azóta így is lett.

Kétségtelen, hogy rettentően sok teendő van egy esküvő körül és nagyon időben el kell kezdeni szervezkedni, különben könnyen hoppon maradhat az ember a szolgáltatók leterheltsége végett. Éppen ezért mi is igyekeztünk olyan időpontot találni, amikor még szép idő lehet egy kinti helyszínhez, mégis van elég időnk a felkészülésre. Így tehát idén ősszel, október elején esküszünk egy szép vidéki kúrián.

A rengeteg teendő és szervezni való között azonban nem szabad elfeledkezni az aktuális igényeinkről és elvégzendő feladatainkról sem. Én sajnos már jó ideje halogatom a fogorvosom meglátogatását, pedig fogtömés után biztosan boldogabb lenne az ünnep. Ugyanis sajnos már egy ideje erre lenne szükségem, de mint az ahogy lenni szokott, én is csak egy olyan ember vagyok, aki fél a fogorvostól. Pedig ezeket a kellemetlen dolgokat jobb minél előbb letudni, nehogy bármilyen formában is befolyásolhassa az ünnepet. Sosem lehet tudni, milyen további kezelésekre lehet szükség, na meg persze tényleg nem jó az utolsó pillanatra hagyni, hiszen akkor valószínűleg egyébként is rengeteg tennivaló lesz még. Arról nem is beszélve, hogy nem tudom pontosan fogtömés után mit nem lehet enni, de valószínűleg a csokitortámból nem falhatnék ugyanolyan vehemenciával, mint amilyennel szeretnék.

fogtömés után

Bármennyire is jó fogorvosom van, a gyerekkori traumáimnak köszönhetően máig nagyon nehezen veszem rá magam, hogy meglátogassam, pedig szuper szakember és semmi okot nem adott rá, hogy ezt az érzést váltsa ki belőlem a felkeresésének gondolata. Hiszen mindent megtesznek azért, hogy komfortosan érezzék magukat a páciensek, még akkor is, ha maga a kezelés éppen kicsit kellemetlenebb szakaszban jár. A honlapjukon van is egy nyolc gondolatból álló gyűjtemény a mai fogorvoslásról, ami viccesen így kezdődik: “A fogorvos nem középkori kínzó specialista!”. Önmagában szimpatikus már az, ha ilyen humorérzékkel vannak megáldva, csak akkor ne nevettessenek ha épp fúrják az ínyem. Itt pontosan az olyanokhoz szólnak, mint én, akinek traumás élménye fűződik a fogorvosi rendelő felkereséséhez. Ami tizenpár évvel ezelőtt fájdalmas eljárás volt, arra manapság léteznek már alternatív, gyakorlatilag fájdalommentes eljárások. Éppen ezért nincs mitől tartani.

Ezen kívül egy másik nagyon fontos alapdologra is felhívják a figyelmet ezen a honlapon, mégpedig arra, hogy hogyan válasszunk fogorvost. Természetesen elmehetünk a körzeti orvoshoz is, ha elégedettek vagyunk vele, de számtalan magánrendelés közül is választhatunk. Az a lényeg csupán, hogy ne csak azt nézzük, hogy az adott személy milyen szakmai tudás birtokában van, hanem azt is, hogy nekünk mennyire szimpatikus, hiszen mégis csak az egészségünket adjuk a kezébe. Ne legyünk restek tehát addig keresgélni, amíg meg nem találjuk ebben is a tökéletest.

Ezek mellett még olvasható pár érdekes gondolat a fogtömésről, fogpótlásról és esztétikai fogászatról, de ezekről mind-mind mélyebben betekintést nyerhetünk személyesen a szakemberektől, amint konkrét problémával fordulunk hozzájuk. Szóval ne húzzuk a magunk idejét, ne várjuk meg, míg kipotyog az összes fogunk, hanem forduljunk orvoshoz rendszeresen, előzzük meg a bajt, ha tehetjük, ha pedig már elkéstünk ezzel, ne féljünk felkeresni a szakembert a konkrét problémánkkal sem. Én is betömetem a fogamat és ki tudja, még lehet, hogy egy fehérítés is belefér. Elvégre – ideális esetben – egy életben csak egy esküvőnk van. Akkor kell aztán igazán ragyogni.