Egy nem mindennapi nászajándék

A férjemmel tavaly nyáron házasodtunk össze egy igen nagy lagzi keretein belül. Bár mi egy szűkebb körű szertartást preferáltunk volna, tudtuk, hogy ezzel a tágabb családot megbántottuk volna, így engedtünk a kérésüknek. Összességében egyáltalán nem bántuk meg, mert egy nagyon jó hangulatú esemény kerekedett az egészből. Úgy voltam vele, hogy ha már engedek a család nyomásának, akkor olyan lagzit szeretnék, amilyet kislány koromban elképzeltem. Ezért nem vettem igénybe szakértői segítséget, mindent én magam szerveztem. Még a dekorációt is a család nőtagjaival készítettem el, ami nem volt kevés munka!

Nagyon sokféle dolgot kaptunk nászajándékba, amik között voltak hasznos és kevésbé hasznos tárgyak is. Összességében azt mondhatom, hogy a vendégek eltalálták, mire van szükségünk, egy kivétellel. Ugyanis az egyik rokontól kaptunk egy fürdőszoba szőnyeget, mert tudták, hogy záros időn belül fel szeretnénk újítani a helyiséget. Ezzel nem is lenne gond, csak olyan mintázatú szőnyeget sikerült kiválasztaniuk, ami nem csak ízléstelen számomra, hanem nem tudom azt sem elképzelni, hogy lenne olyan szoba, ahova az illene! Mivel szerettem volna megtalálni a tökéletes darabot az alapvetően földszínű csempék által dominált fürdőszobába, az interneten utána akartam nézni, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésemre.

Szerencsére rátaláltam a furdoszobaotletek.hu-ra, ahol nagyon sok hasznos tippet olvashattam a témában. Elsőként az oldalon azt olvastam, hogy már csak azért is megéri fürdőszoba szőnyeget rakatni a helyiségbe, mert a csempe alapvetően egy hideg anyag, ebből kifolyólag nem a legkellemesebb érzés, ha az ember mezítláb sétál rajta. Ez fürdés után hatványozottan igaz, amikor képbe lép még a csúszásveszély is, hiszen vizesen könnyen elcsúszhatunk rajta, ami életveszélyes is lehet. Egyébként is sokszor a fürdőszoba az egyik leghidegebb helyiség tud lenni a házban, és ez akkor is igaz, ha fűtőtest is van a szobában, mert gyorsan ki tud hűlni az is. Még akkor is érdemes egy szőnyeget vásárolni, ha padlófűtéssel rendelkezünk, mert bár a hideg ez esetben nem áll fenn, a csúszásveszély viszont ugyanúgy igen.

Így a szőnyeg kiválasztásakor több szempontot is figyelembe kell vennünk. Mint például a méretet, hogy passzoljon a helyiségben uralkodó színekhez, az anyagát és a vastagságát. De ezek mellett érdemes odafigyelni a formára is! Hiszen, ha alapvetően a fürdőben a szögletes bútorok, használati tárgyak dominálnak, akkor érdemes ilyen szőnyeget is választani, egy kerek darab nem biztos, hogy jól mutatna ilyen esetben. A már felsorolt szempontokon kívül az sem utolsó, hogy legyen jó nedvszívó képessége. Hiszen azt senki sem szeretné, ha fürdés után úszna az egész helyiség, és állandóan fel kellene mosni.

Nagyon meg voltam lepve, hogy mennyi mindenre kell odafigyelni egy ilyen jelentéktelennek tűnő dolog kiválasztásakor. Végiggondolva a szempontokat, lehet, hogy nem is annyira mellékes dolog a fürdőszoba szőnyeg. Illetve megnézem még jobban a nászajándékba kapott szőnyeget, és rájöttem ismét, hogy se nem szép, se nem praktikus darab, így tényleg másikat kell vennem. Szerencsére a férjem szabad kezet adott a választásban, úgyhogy el is mentem a megfelelő áruházba, hogy kiválasszam azt a darabot, ami végül jó lesz. Bár elég sokat vacilláltam, végül megtaláltam egy fürdőszoba szőnyeg szett képében azt, amiről tudtam, hogy az lesz az igazi, és minden szempontból tökéletes lesz. Ez egy barna színű, nagyon puha szőnyeg szett volt. Alig vártam, hogy használhassam végre!