Házasság, lakásvásárlás és lakásbiztosítás

A helyzet az, hogy már benne vagyunk abban a korban – és itt a barátaimra gondolok elsősorban -, hogy szép lassan elkezdünk megállapodni. Ennek a jele, hogy idén több esküvőre is hivatalos vagyok, és a közösségi oldalakon is azt látom, hogy az ismerőseim szép sorban házasodnak, és gyereket vállalnak.

Az egyik közeli barátnőm tavaly ment férjhez, nagyon szép esküvőjük volt. Senkit nem vontak bele a szervezésbe, hivatásos esküvőszervezőt sem, így teljes mértékben az ő ízlésüket tükrözte az egész ünnepség, ami még szebbé és meghatóbbá tette az egészet.

A szervezéssel egy időben vágtak bele a lakás vásárlásba is. Utólag azt mondta a barátnőm, hogy a „lakásbiztosítás összehasonlítás” hadművelet, jóval bonyolultabb volt, mint megszervezni az esküvőt.

Egy ismerősük javaslatára a Pannon Safe alkusz cégen keresztül kötötték meg a lakásbiztosításukat, és az összehasonlítások is rajtuk keresztül történtek.

A cég egyébként a 2016-os és 2018-as évben is elnyerte a Magyar Brands – Kiváló Üzleti Márka díját, aminél meggyőzőbb érvre nem is volt szüksége az ifjú párnak.

Végiggondolták, hogy milyen lakásbiztosításra lenne szükségük, és ehhez milyen kiegészítő szolgáltatásokat szeretnének igénybe venni. Mert, hogy ilyenek is vannak ám.

Nagyon sokféle van, nem ismerem az összest, és ők sem sorolták fel mindet, csak azokat, amiket kiválasztottak.

Amit feltétlenül akartak – és mint utólag megtudtam, gyakorlatilag kötelező is -, az a kisállat biztosítás volt. Ugyanis egzotikus állatokat tartanak, egészen pontosan bizonyos fajta hüllőket, amiknek igen drágák az orvosi költségeik, tekintve, hogy csak nagyon kevés állatorvos foglalkozik egzotikus állatokkal, meg úgy egyáltalán hüllőkkel. Ennél fogva pedig az orvosi ellátásuk költségesebb. És ezeknek a fajtáknak bizony speciális ellátásra van szükségük. Úgyhogy egyértelmű volt, hogy a biztosításuk erre ki kell, hogy terjedjen.

A másik, ami mindenképp kellett nekik, hogy ha nyitva felejtenék az ablakokat, és emiatt beáznának. A gyakorlat sajnos azt mutatja, hogy ha valakiknek szükségük van egy ilyen kiegészítésre, akkor ők azok. Nem egy bútor és szőnyeg esett már áldozatául a feledékenységüknek.

Volt még egy utolsó, amire ki szerették volna terjeszteni a lakásbiztosítást – a neve is egyébként kiterjesztett garancia -. Ez a kiegészítés az elektronikai berendezések javítására, cseréjére szól. Vagyis, ha például tönkremenne a mosógép, amiből újat venni igencsak költséges móka, akkor a kiterjesztett garancia erre is érvényes.

Úgyhogy minden olyan lakásbiztosítási ajánlatot át kellett nézniük, ahol az összes, számukra fontos kiegészítő biztosítási termék elérhető volt és ezek alapján tudtak csak mérlegelni.

Egyébként végül sikerrel zárult a lakásbiztosítások összehasonlítása, és hamar megtalálták a számukra megfelelőt.

lakásbiztosítás összehasonlítás