Ki hogy készül az esküvőre

Bár én már férjhez mentem, előszeretettel nézek esküvői témájú műsorokat a tévében. Van egy kedvencem, amiben balul elsült esküvőket mutatnak meg és mindig van ilyen kis kibeszélős, lelkizős rész, amikor a menyasszony panaszkodik az anyósára vagy a vőlegényre. Nem túl építő jellegű sorozat, de egy hosszú nap után tökéletes kikapcsolódás.

A legutóbbi adásban például egy olyan pár szerepelt, akik végül nem is házasodtak össze, mert a menyasszony lemondta az esküvőt. A vőlegény imádta a kocsiját, de nem ez volt az indoka az elmaradt esküvőnek. Ez önmagában még nem furcsa, szerintem a férfiak 99%-a odáig van a kocsikért és természetesen a saját kocsijáért is. Ahogy ez a pár elkezdte szervezni az esküvőt, hamar egyértelművé vált, hogy a férfi nem annyira veszi ki a részét az előkészületekből. Elment a menyasszonnyal a ruhapróbára, az étterembe menükóstolásra, de még a virágoshoz is, viszont mindig megvárta a kocsiban, amíg végez a nő.

A kocsiban ülve mindig csak nyomkodta a telefonját, én azt hittem, játszik rajta. De nem, vásárolt. Méghozzá nem is akármit, az autó ápolásához szükséges eszközöket és mindenféle kencéket, spray-ket. Panaszkodott is a menyasszony, hogy a vőlegénye vásárlásfüggő, mindig vesz valamit az interneten. De kizárólag az autók témakörben, tehát például könyvet vagy virágot soha. A múltkor is egy autótakaró ponyva került a virtuális kosarába, amíg ő a fodrásznál volt. Ezek a tételek nem számítanak nagy kiadásnak így külön-külön, de mivel a férfi szinte naponta vesz valamit, az már azért szép nagy összeg.

Külön volt egy rész az epizódban, amikor a férfi büszkén bemutatta az autóápolási gyűjteményét. Hát, hatalmas készletet halmozott fel. Nem viccelek, egy egész garázs tele volt polcokkal és ládákkal és mindenhol az ő cuccai voltak. Döbbentem néztem a sok waxot, habot, ápolót, szivacsot, spray-t, pasztát és ponyvát. Igen, autótakaró ponyvából is legalább tíz darab volt neki, mert szigorú szabályok szerint használta őket az időjárástól és az évszaktól függően. Elképesztő volt. A leendő feleség be sem mehetett a garázsba, nehogy valamit felborítson vagy rossz helyre tegyen. Én nagyon csodálkoztam, hogy egy ilyen férfihoz miért akar hozzámenni bárki is, amikor teljesen egyértelmű, hogy csak azért nem az autójával alszik, mert nem tudja berakni az ágyba. Az egészben az volt a legjobb, hogy az autó nem ám valami drága, modern csodajárgány volt, hanem egy középkategóriás, semmi extra személyautó. Amennyi pénzt ráköltött a férfi az autóra, abból már simán vehetett volna egy jobbat.

A történet vége az lett, hogy a menyasszony lefújta az esküvőt, de nem ám a férfi autómániája miatt. Hanem mert rossz tortát rendelt az esküvőre, ugyanis a férfi dolga volt megrendelni az esküvői tortát egy cukrászdában és ő véletlenül (vagy direkt, ki tudja) csokitortát rendelt a málnahabos torta helyett, a menyasszony pedig allergiás a csokira. Emiatt le lett fújva az egész esküvő, a menyasszony kiborult, a férfi viszont nem tűnt annyira feldúltnak. Szerintem ő akkor kapna idegbajt, ha az autójával történne valami.