Napelemes rendszerek és esküvőszervezés

Az esküvőszervezés a hajrában mindig kezd álomból rémálommá átmenni. Még én is, aki kislány korom óta álmodozom a nagy napról, az utolsó két hétben már mindenről szívesebben beszélgettem az esküvőszervezővel, mint magáról a nagy napról. Így terelődött a szó a napelemekre. Régóta tervezzük ugyanis leendő férjemmel, hogy átállunk a környezettudatosabb, megújuló energiaforrások használatára. De a múltkor, amikor beírtam a keresőbe, hogy „napelem rendszerek ár” túl drágának tűnt a napelem rendszer, így végül nem vágtunk bele. Most viszont az esküvőszervező levezette, hogy tíz éves megtérüléssel számolva kell nézni az árat és akkor máris jobban hangzik. Sőt, bevált kivitelezőt is tudott ajánlani nekünk, a napelemrendszer.info-t.

Este párommal meg is néztük a napelemrendszer.info táblázatát a megtérülés témához. Ők ugyanis oldalukon érthetően levezetik, hogyan térül meg a beruházásunk kb. 10 év leforgása alatt. Ha pedig tudjuk, hogy a jó minőségű napelemes rendszer élettartam több évtized is lehet, akkor máris beláthatjuk, hogy 10 év után már tiszta haszon, hogy belevágtunk. Azért ne számítsunk rá, hogy a visszatermelésből fogunk meggazdagodni, de hosszútávon jó befektetés és nagyban növeli ingatlanunk értékét.

napelem rendszerek ár

Hogy valóban évtizedekig bírja a napelem rendszer a terhelést, a napelemrendszer.info mind a napelemek, mind az inverter esetében nagyon figyel a minőségre, csak megbízható, bevált, nagy márkákkal dolgozik együtt. Ez igazán fontos szempont, ha belegondolunk, hogy milyen zord környezeti hatásoknak van kitéve a napelem a tetőn. Senki sem szeretné, ha a jó minőségű, drága napeleme a tartószerkezet hibája miatt leszakadna a tetőről az első szélviharban. A napelemrendszer.info azonban minden részletnél figyel a kimagasló minőségre.

A jól átlátható oldalon minden információt megtalálunk, amire az elinduláshoz szükségünk lehet. Megtudtuk például, hogyan is működik együtt a napelemes rendszer és a villamosenergia szolgáltató. Ugyanis, ha nem egy mindentől távol eső tanyáról beszélünk, akkor a napelemes rendszer be lesz kötve a szolgáltató hálózatába. Ez nekünk, felhasználóknak, két irányból is nagyon jó: ha épp többletet termel a napelemes rendszer, akkor a szolgáltató átveszi azt. Ha pedig éjszaka van vagy borús idő, akkor a villamosenergia ellátás automatikusan a hálózatról történik majd. Jól működő rendszerek esetén a felhasználónak nincs is egyéb dolga, mint ellenőrizni az év végi elszámolást, ami várhatóan nulla Forintra jön ki. Ideális esetben ugyanis a túltermelés és az extra felhasználási igény kiüti egymást.

Érdemes tudni, hogy a napelemes rendszer árait általánosságban nem igazán lehet megmondani, mert egyedileg személyre és felhasználási igényre kell szabni. Ráadásul hagyni kell benne a végén egy kis pluszt is is, hátha épp jövőre veszünk egy nagy energiafelhasználású háztartási gépet. Jó, ha tudjuk, hogy a napelem rendszerek árát befolyásolja a ház tájolása illetve a tető szerkezete. Lehet például, hogy a tető dőlésszöge nem ideális vagy esetleg nem is bírja el a napelemek súlyát. Ezért jó, hogy a napelemrendszer.info munkatársa ingyenesen kimegy a helyszínre felmérni a terepet. A szakember nagy tapasztalatával azonnal ki fog derülni, ha van rejtett buktató.

A teljes átfutásra nagyjából két hónapot kell számolnunk. Ebben benne van, hogy időpontokat kell egyeztetni, meg kell érkeznie a szabályos kétirányú villanyórának és rengeteg engedélyeztetés, dokumentálás vár ránk. Szerencsére a napelemrendszer.info munkatársai nem hagyják magára ezekkel az ügyfelet, segítik a folyamat minden lépésében. A tényleges tetőre szerelés pedig már csak pár órát vesz igénybe.

Ha lefut az esküvő, akkor már meg is van az első, közös projektünk: napelemes rendszer kerül a házra.